در این مطلب خواهید خواند
در سالهای اخیر و با پیشرفت گسترده تکنولوژی، ویدئو پروژکتورها که کاربردشان تنها به محیطهای اداری بزرگ محدود میشد، به منازل و محیطهای مختلفی راه پیدا کردهاند. انواع مختلف ویدئو پروژکتور قابل حمل در بازار موجود است که شما میتوانید به راحتی در هر مکانی از آنها استفاده کرده و تصاویر و ویدیوهای خود را به صورت شفاف و واضح بر روی پرده تماشا کنید. برخی از انواع ویدئو پروژکتورها نیز که به ویدئو پروژکتورهای جیبی معروف اند، به اندازه یک گوشی موبایل هستند و به راحتی قابل حمل و جابجایی میباشند. اما خرید یک ویدئو پروژکتور مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر با چالشهایی همراه است که در صورت عدم آگاهی میتواند به امری دشوار تبدیل گردد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا هر آنچه را که لازم است در مورد یک ویدئو پروژکتور قابل حمل بدانید، به شما بگوییم. در پایان نیز بهترین ویدئو پروژکتورهای قابل حمل موجود در بازار را معرفی خواهیم کرد.
ویدئو پروژکتور قابل حمل چیست؟
ویدئو پروژکتور دستگاهی است که به کمک لامپ و عدسی اطلاعات تصویری و ویدئویی را از منابع مختلف مانند کامپیوتر، ویدئو پخش DVD، دوربین، تلویزیون و … دریافت نموده و پس از پردازش، آنها را با بزرگنمایی مشخصی بر روی پرده به نمایش میگذارد.
ویدئو پروژکتور قابل حمل نسل جدیدی از ویدئو پروژکتورهاست که امروزه از محبوبیت زیادی برخوردار است. از نمونههای کوچک به اندازه یک گوشی موبایل که به ویدئو پروژکتورهای جیبی معروف اند تا اندازههای کمی بزرگتر در دسته ویدئو پروژکتورهای قابل حمل قرار میگیرند.


این نوع از ویدئو پروژکتورها به دلیل حجم کم و حمل آسان بسیار مورد توجه بوده و از کاربردهای وسیعی در منازل و محیطهای مختلف جهت پرزنت محصولات و خدمات و یا تفریح و سرگرمی برخوردارند
قیمت پروژکتورهای جیبی و قابل حمل از حدود 3 میلیون تومان شروع میشود (در زمان نگارش این مقاله) و طبیعتا نسبت به ویدئو پروژکتورهای حرفهای نیازمند صرف هزینه کمتری است.
نکاتی که هنگام خرید ویدیو پروژکتور قابل حمل باید توجه کرد
افزایش اطلاعات و آگاهی از ویژگیهای مختلف یک ویدئو پروژکتور قابل حمل میتواند تاثیر بسزایی در انتخاب دستگاه مورد نظر شما باشد. مواردی که در ادامه بیان میشوند، مهمترین مولفههای یک ویدئو پروژکتور جیبی است که هنگام خرید باید به آنها توجه شود.
روشنایی
گرچه روشنایی بالا نمیتواند کیفیت تصویر شما را تضمین کند، اما مهمترین مولفهای است که هنگام خرید ویدئو پروژکتور باید به آن توجه کنید. چرا که روشنایی پایین، تمامی خصوصیات دیگر پروژکتور را زیر سوال برده و تصویری ناواضح را به شما نشان خواهد داد. میزان روشنایی ویدئو پروژکتور با واحد لومن سنجیده میشود. برای یک ویدئو پروژکتور قابل حمل این عدد در بازه 10 تا 2000 لومن قرار دارد. هنگام تعیین میزان روشنایی دستگاه خود لازم است به دو عامل توجه نمایید :
1. هرچه به دنبال تصویری با ابعاد بزرگتر باشید، باید به سراغ ویدئو پروژکتوری با روشنایی بالاتر بروید.
2. هرچه محیطی که در آن از ویدئو پروژکتور استفاده میکنید پرنورتر باشد، پروژکتور نیز باید روشنایی بیشتری را ارائه نماید تا تصویر خروجی از وضوح کافی برخوردار باشد.
رزولوشن
بیشترین رزولوشنی که یک ویدئو پروژکتور جیبی ارائه میدهد، Full HD است. اما لازم است رزولوشن دستگاه مورد نیاز خود را بر اساس استفاده خود از آن و هدفی که دارید تعیین کنید. اگر به دنبال تصویر بزرگتری هستید، رزولوشن بیشتری نیز نیاز دارید. برای مثال تفاوت رزولوشن در یک تصویر 40 اینچی قابل لمس نخواهد بود. اما در اندازه 200 اینچ اخلاف فاحشی نمایان خواهد شد. البته چون نور ویدئو پروژکتورهای جیبی و قابل حمل به نسبت انواع دیگر ویدئو پروژکتورها کمتر است، پس تصویر کوچکتری تولید کرده و رزولوشن نسبتا کمتری نیز نیاز دارند.
نمایش جزئیات نیز عامل دیگری در انتخاب میزان رزولوشن دستگاه شماست. اگر میخواهد تصاویری با جزئیات بالا به نمایش درآورید، بی شک باید به سراغ پروژکتری با رزولوشن بیشتر بروید. اما در صورتی که به دنبال جرئیات دقیق نیستید، رزولوشن نیز اهمیت خود را از دست خواهد داد. لازم به ذکر است که رزولوشن بالا الزاما نشاندهنده کیفیت بهتر تصاویر نخواهد بود.
فاکتور “نسبت تصویر” نیز که نشان میدهد تصویر با چه نسبتی نمایش داده شده، با توجه به میزان رزولوشن مشخص میشود.
باطری
اگر چه همه ویدئو پروژکتورهای جیبی و قابل حمل باطری خور نیستند، اما این قابلیت در بسیاری از آنها دیده میشود. استفاده از باطری سبب میشود تا بتوانید ویدئو پروژکتور را در هر مکانی بدون نیاز به کابل برق مورد استفاده قرار دهید. عمر باطری ویدئو پروژکتور نیز بستگی به کاربرد آن دارد. اگر میخواهید برای تماشای فیلم، بازی و … از آن استفاده کنید، به سراغ دستگاهی بروید که حداقل 2 ساعت عمر باطری داشته باشد. اما برای یک ارائه کوتاه عمر نیم ساعت نیز کفایت میکند. البته توجه داشته باشید که به کمک یک پاوربانک میتوانید به سادگی باطری دستگاه خود را شارژ کنید.


نسبت پرتاب و زوم
در ویدئو پروژکتورهای ثابت که امکان جابجایی دستگاه وجود ندارد، میزان بزرگنمایی تصویر از اهمیت بالایی برخوردار است. اما هنگام استفاده از یک ویدئو پروژکتور قابل حمل شما میتوانید به راحتی با جابجا کردن دستگاه به بزرگنمایی دلخواه خود دست یابید. بنابراین میزان برزگنمایی تصویر مولفه مهمی به حساب نمیآید. با این وجود میان دستگاههایی با رزولوشن و روشنایی یکسان، مدلی را انتخاب کنید که در فاصله ثابت تصویر بزرگتری را به نمایش میگذارد.
بلندگو
کیفیت پخش صدا از مهمترین مولفهها در انتخاب یک ویدئو پروژکتور محسوب میشود. کوچکترین ویدئو پروژکتور جیبی دارای بلندگویی با قدرت 1 وات است که صدایی قابل قبول را برای تماشای فیلم در یک اتاق 30 متری تولید میکند. هرچه ویدئو پروژکتور بزرگتر شود، کیفیت بلندگوها و به طبع آن کیفیت پخش صدا نیز افزایش خواهد یافت. شما میتوانید با اتصال یک بلندگوی جداگانه به پروژکتور خود، کیفیت صدای خروجی آن را بالا ببرید. این اتصال در برخی از دستگاهها به کمک کابل AUX و در برخی دیگر از طریق بلوتوث انجام میشود. در صورت نیاز میتوانید از بلندگوهای ثابت نیز استفاده نمایید.
منبع نوری و نوع فناوری تولید تصویر
سالهای سال است که برای تولید تصاویر در اکثر ویدئو پروژکتورها از فناوری LED استفاده میشود. 99% ویدئو پروژکتورهای قابل حمل نیز از این فناوری بهره میبرند. به تازگی نیز در برخی از ویدئو پروژکتورهای جیبی فناوری لیزری بکار گرفته شده است. در حال حاضر تعداد معدودی از دستگاهها مانند برخی مدلهای برند Celluon مجهز به این فناوری هستند.


عمر لامپ
در یک ویدئو پروژکتور قابل حمل یا جیبی، لامپها از عمر بالایی برخوردارند. به گونهای که کمترین آنها نیز مدت زیادی قابل استفاده خواهد بود. لامپ موجود در اکثر ویدئو پروژکتورهای قابل حمل که از LED یا لیزر استفاده میکنند، عمری معادل 15 ، 20 یا 30 هزار ساعت دارد. این بدان معناست که با استفاده روزانه 4 ساعت، دستگاه شما چیزی حدود 10 سال عمر میکند. با این وجود اگر میزان استفاده شما از ویدئو پروژکتور بیش از این مقدار است، لازم است دستگاهی با عمر لامپ بالاتر انتخاب کنید.
کنتراست
کنتراست عاملی تاثیرگذار در کیفیت تصویر خروجی از یک ویدئو پروژکتور محسوب میشود؛ اما معمولا نمیتوان به اعداد بیانکننده آن اتکا کرد. برای آگاهی از کنتراست یک ویدئو پروژکتور قابل حمل، بهتر است تنها به نظرات افراد متخصص که دستگاه را بررسی کردهاند، اعتماد کنید.
روش انتقال تصویر
به طور کلی به دو روش میتوان تصاویر را از یک دستگاه به ویدئو پروژکتور منتقل کرد :
روش انتقال با سیم و روش انتقال بی سیم.
روشهای با سیم انتقال تصویر
یک ویدئو پروژکتور قابل حمل، در بیشترین حالت دارای سه پورت اتصال میباشد : پورت HDMI، AV و پورت VGA. پورت HDMIمتداولترین روش اتصال است که در تمامی ویدئو پروژکتورهای جیبی و قابل حمل وجود دارد. پورتهای AV و VGA نیز که در گذشته بیشتر رایج بودند، در برخی از مدلهای قدیمیتر ویدئو پروژکتورها به چشم میخورند. لازم به ذکر است که یک ویدئو پروژکتور قابل حمل، به پورت displayPort که نسبت به HDMI جدیدتر است مجهز نمیباشد. در صورت نیاز لازم است برای اتصالHDMI از یک تبدیل ساده استفاده کنید.
روش های بی سیم انتقال تصویر
ممکن است یک ویدئو پروژکتور قابل حمل امکان انتقال تصاویر را به صورت بیسیم نیز برای شما فراهم نماید. این امر یا از طریق سیستم عامل اندروید و یا به کمک اپلیکیشن ممکن خواهد بود. استفاده از بلوتوث نیز این امکان را میسر خواهد کرد.


مجهز بودن یک ویدئو پروژکتور به سیستم عامل اندروید امکانات فراوانی را در اختیار شما قرار خواهد داد. نمایش بدون مشکل فایلهای فارسی، فرمتهای مختلف فیلم، باز کردن ایمیل و … از جمله این امکانات به شمار میروند. در برخی از دستگاهها نیز که ورودی USB یا کارت microSD وجود دارد، از سیستم عامل دیگری مانند windwos ce استفاده میشود که قابلیت پخش محدودتر فایلهای تصویری و ویدئویی را فراهم مینماید.
بر روی بدنه بعضی از ویدئو پروژکتورهای قابل حمل و جیبی نیز یک تاچ پد تعبیه شده که کار کردن با دستگاه را بسیار سادهتر میکند.
قابلیت استفاده به عنوان پاور بانک
برخی ویدئو پروژکتورها این قابلیت را دارند که به عنوان پاور بانک مورد استفاده قرار گیرند. چنین قابلیتی در مواقع ضروری میتواند کاربردی باشد. اما به طور کلی اگر دستگاهتان باطری فوق العاده قوی ندارد، بهتر است از این قابلیت صرف نظر کنید. چرا که باطری اکثر ویدئو پروژکتورهای جیبی و قابل حمل نیازمند تقویت به کمک یک پاوربانک مجزا میباشند.
فوکوس اتوماتیک
برخی ویدئو پروژکتورهای جیبی که مجهز به فناوری لیزری هستند، به دلیل خاصیت نور لیزر نیازی به فوکوس نداشته و بر روی هر سطحی به صورت اتوماتیک فوکوس خواهند بود. بنابراین در چنین دستگاههایی نیازی به تنظیم فکوس به صورت دستی وجود نخواهد داشت. اما تنها تعداد اندکی از ویدئو پروژکتورهای قابل حمل از قابلیت لیزر برخوردار بوده و اگر قصد خرید آنها را ندارید، نیازمند بررسی این ویژگی نخواهید بود
بهترین ویدیو پروژکتور قابل حمل موجود در بازار
آشنایی با ویژگیهای مختلف انواع ویدئو پروژکتور قابل حمل و جیبی میتواند شما را در خرید پروژکتور مورد نیاز خود یاری نماید. اما به دلیل تنوع محصولات موجود در بازار، انتخاب بهترین دستگاه همچنان میتواند امری دشوار باشد. در ادامه قصد داریم تا با معرفی بهترین ویدئو پروژکتورهای موجود در بازار، انتخاب را برایتان سادهتر نماییم.
پروژکتور همراه سونی مدل SONY MP-CD1


ویدئو پروژکتور قابل حمل سونی با نام MP-CD1 با وجود ابعاد کوچک خود روشنایی 105 لومن را ارائه داده و تصاویری درخشان و واضح را با اندازه 120 اینچ به نمایش میگذارد. این دستگاه با برخورداری از فناوری DLP IntelliBright میزان روشنایی و همچنین مصرف انرژی را به صورت هوشمندانه مدیریت میکند.
باتری داخلی 5000 میلیآمپری آن امکان دو ساعت استفاده را فراهم نموده و درگاههای HDMI، MHL و USB اتصالات را تسهیل کردهاند. شما میتوانید به راحتی دانگلهای استریم محتوا، گوشی هوشمند، لپ تاپ یا کنسول بازی خود را به این پروژکتور متصل کنید و از تماشای تصاویر بزرگ و واضح آن لذت ببرید.
ویدئو پروژکتور قابل حمل دی ال پی مدل N-1356


ویدئو پروژکتور قابل حمل دی ال پی مدل N-1356 مجهز به سیستم عامل اندروید بوده و به صورت بی سیم به تمامی تلفنهای همراه متصل میشود. چرا که قابلیت هماهنگی با سیستم عامل IOS را نیز داراست.
این ویدئو پروژکتور دارای وای فای بوده و از منوی فارسی نیز پشتیبانی میکند. اگر به دنبال دستگاهی برای بازیهای پلی استیشن و ایکس باکس هستید، ویدئو پروژکتور دی ال پی میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
ویدئو پروژکتور جیبی مدل T10 دارای وای فای و سیستم عامل اندروید


ویدئو پروژکتور جیبی مدل T10 مجهز به وای فای و سیستم عامل اندروید بوده و امکان اتصال بیسیم به تمامی گوشیهای همراه را فراهم مینماید. این ویدئو پروژکتور قابل حمل دارای تعداد زیادی پورت اتصال است که از جمله آنها میتوان به SD، USB، HDMI و AV اشاره کرد. باتری این دستگاه حداقل 2 تا 3 ساعت به شما قابلیت استفاده میدهد و برای انجام بازیهای پلی استیشن و ایکس باکس گزینه مناسبی به شمار میرود.
ویدئو پروژکتور قابل حمل انکر مدل Nebula Capsule Pro


ویدیو پروژکتور Nebula Capsule Pro محصولی هوشمند از برند انکر است که با برخورداری از روشنایی 150 لومن تصاویری باکیفیت را نمایش میدهد. ابعاد کوچک این پروژکتور این امکان را میدهد که به راحتی آن را در جیب یا کولهپشتی خود قرار دهید.
پردازنده قوی این دستگاه فایلهای ورودی را به سرعت پخش کرده و باتری آن امکان 4 ساعت استفاده را برای شما فراهم میکند. ویدیو پروژکتور Nebula Capsule Pro از درگاه HDMI پشتیبانی کرده و دارای استانداردهای CE و FCC میباشد. این محصول همچنین از یک اسپیکر با توان خروجی 5 وات بهره میبرد که میتواند صدا را به صورت 360 درجه پخش کند.
پروژکتور قابل حمل ایسوس مدل S1


پرژکتور ایسوس مدل S1 دستگاهی کوچک و قابل حمل است که بدنه آلومینیومی آن، استحکامش را دوچندان کرده است. باتری این این پرژکتور میتواند 3 ساعت پخش را پشتیبانی کرده و به عنوان پاور بانک نیز مورد استفاده میباشد. اتصالات HDMI و MHL در این دستگاه امکان برای استفاده از تلفنهای همراه هوشمند و تبلت را مهیا نموده است. پروژکتور قابل حمل ایسوس روشنایی 200 لومن تصاویری با حداکثر اندازه 41 اینچ را در فاصلهی یک متری از پرده به نمایش خواهد گذاشت.
ویدئو پروژکتور قابل حمل انکر مدل Nebula Capsule
ویدئو پروژکتور قابل حمل Nebula Capsule محصول شرکت انکر، پروژکتوری با ابعاد کوچک است که با پردازنده 4 هستهای و رم 1 گیگابایتی، فایلهای ورودی را بدون مکث پخش میکند.
لامپ این دستگاه طول عمری 30000 ساعته داشته و باتری لیتیوم – پلیمری آن با ظرفیت 5200 میلی آمپری طول عمر بالای این ویدئو پروژکتور را تامین مینمایند.


Nebula Capsule ویدئو پروژکتور مجهز به سیستمعامل اندروید 7.1 بوده و و از اتصالات HDMI، microUSB، وای فای و بلوتوث بهره میبرد.
رزولوشن این دستگاه خیلی بالا نیست. اما برای یک ویئو پروژکتور قابل حمل، عدد قابل قبولی میباشد. با توجه به شدت روشنایی و کنتراست آن نیز بهتر است در صورتی که میخواهید صفحه نمایش بزرگتری داشته باشید، محیط اطرافتان کاملا تاریک باشد تا بتوانید جزئیات تصویر را به خوبی مشاهده نمایید. این محصول از اسپیکر 5 واتی بهره میبرد که صدای فایلهای ویدئویی را با کیفیت بالا به گوش شما میرساند.
پروژکتور بنکیو مدل GV-1
ویدئو پروژکتور قابل حمل بنکیو دستگاهی قدرمتند برای پخش بیسیم تصاویر مورد نیاز شما محسوب میشود. این پروژکتور مجهز به لامپ LED بوده که که عمری حدود 20000 ساعت دارد. به وسیله GV-1 صدایی با کیفیت به گوش شما خواهد رسید. به گونهای که حتی در حالت Standby میتواند به عنوان یک اسپیکر بلوتوثی قدرتنمد مورد استفاده قرار گیرد.


این دستگاه انتخابی مناسب برای برای استفاده در محیطهای کوچک است. چرا که قادر خواهد بود در فاصله یک متری تصویری به اندازه 80 اینچ را نمایش دهد. در صورت استفاده از این پروژکتور در محیطی کاملا تاریک میتوانید تصویری 100 اینچی را با کیفیت و روشنایی مناسب مشاهده نمایید.
از دیگر خصوصیات ویدئو پروژکتور قابل حمل بنکیو میتوان به امکان تغییر فوکوس و زوایه تصویر، روشنایی، کنتراست، دمای رنگ و … به صورت دستی اشاره کرد.
پروژکتور جیبی ایسوس مدل ZenBeam Go E1Z


ویدئو پروژکتور قابل حمل ZenBeam Go E1Z محصول شرکت ایسوس مجهز به فناوری DLP بوده و شدت روشنایی و کنتراست آن، تصاویری با کیفیت بالا را به نمایش میگذارد. فناوری IntelliBright این دستگاه نیز سبب شده تا روشنایی و کنتراست به میزان 30 درصد افزایش و مصرف انرژی تا 50 درصد کاهش یابد.
باطری 6400 میلیآمپری این دستگاه امکان پخش محتوا را به مدت 5 ساعت فراهم نموده و درگاههای MicroUSB، خروجی هدفون و USB Type A مجموعه اتصالات آن هستند. محفظههای راست، چپ و پشت دستگاه نیز عمل تهویه را تسهیل مینمایند.
سخن پایانی
در این مقاله تلاش کردیم تا با ارائه اطلاعات مورد نیاز در خصوص یک ویدئو پروژکتور قابل حمل، شما را در خرید دستگاه مورد نیاز خود یاری نماییم. توجه داشته باشید که هنگام خرید پروژکتور حتما به مراکز و یا وبسایتهای معتبر مراجعه کنید تا از کیفیت دستگاه خریداری شده خود اطمینان حاصل نمایید.
ارسال نقد و بررسی